Převzato z FT: za bezplatnou registraci získáte bonus 500 mil do MM https://mediencenter-milesandmore.telekom-dienste.de/ .

Miles and More

Založil ve fóru Frequent flyer programy

86 mil - to je něco z výběru V, K, N, Q booking classy tipuji. To by na stejné trase u mýho věrnostího programu (A3) znamenalo buď 0 (N/K) nebo 750 mil (V/Q). 

Pokud bych letěl s LH v J Z Prahy do Mnichova, dostal bych 2000 mil.

U miles & more by příděl v daných booking classách byl podobný.

Holt špatný věrnostní program, který nemá dolní uzávěru a. Podle toho nemůžete paušalizovat :) jen to chce mít věrnostní program přizpůsobený tomu, na čem člověk lítá nejčastěji.

0 Citovat

Právě proto by se hodilo otevřít téma, u kterých aerolinek lze prostřednictvím mil nejsnázeji dosáhnout na výhody, zejména na award tickets (tedy tickety za míle + taxy).

Z minulosti vyzdvihnu brazilský TAM (bohužel nyní LATAM je na míle větší divočina, takže nesbírám).

V současnosti sbírám (a transferuji) míle jen u Turkish Airlines a avios u Iberie . (Pokusy o sběry u Lufthansy a TAPu byly výsledně k ničemu, upustil jsem od nich).

A jak to máte vy? Znáte nějakou super aerolinku, kde se dá za míle dosáhnout na award ticket, dříve než míle expirují apod.?

0 Citovat

Ja zbieram do Aeganu, tam mile nikdy neexpiruju a aktuálne ešte do Iberie ale tie som zatiaľ nepoužíval... v minulosti som dobre využil mile v Alaske.. zbieral som aj do Etihadu a Qataru ale tam som vtedy nemal dobre využitie tak som prestal...

Co sa týka využitia, vždy si nájdem nejakú špecifickú linku ktorá je drahá ale dajú sa tam mile dobre využiť... napríklad sme potrebovali letieť na Aljaške do King Salmonu, kde stala jednosmerná letenka 250 dolárov, ale za mile to bolo 5500 mil + 6 dolárov poplatky... Ďalej sme potrebovali letieť v Paname z Panama City do Davidu, letenka stala 180 eur ale za mile to bolo 12500 mil + 20 eur poplatky...vo všeobecnosti sa to oplatí využívať v USA a Kanade, kde letenky začínajú na 12500 milach a poplatky sú malé.. okrem toho ešte napríklad v Austrálii, letenka k Uluru zvykne stať veľa, no za mile je to úplne lacné.... vrámci Európy sa to veľmi neoplatí, keďže vždy je lacnejšie letieť s Ryanair/Wizzair ako budú poplatky na bonusovej letenke ale nájdu sa aj tu špecifické linky, napríklad sme leteli Warsawa - Kodan - Vagar so SAS za 15000 mil + 28 eur poplatky, čo sa už tiež oplatilo keďže na Faerske Ostrovy bývajú drahé letenky... tiež bývajú lacné letenky za mile napríklad na Azory...

v Etihade som mal malo mil a nevedel som im nájsť uplatnenie tak som za ne rezervoval v ich systéme hotely a mal som ubytovanie zadarmo...

0 Citovat

Já jsem měl díky covidovým prodlužováním solidně nakrmený profil v M&M, ale pro využití se nakonec jako nejlepší varianta ukázala nabrat si věci ve worldshopu.

0 Citovat

Jasne, pripomels mi, ze u Aegeanu mam 8000 neexpirujicich mil, ziskanych v ruznych kampanich, cekajicich na vyuziti. Mile za Aegean lety jsem totiz zatim prevadel k Turkish Airlines.

U Turkish se mi libilo vyuziti par mil, a to 6300 mil + 182 Kc za taxy na sice kratke vnitrostatni lety, ovsem v byznysu, na linkach Antalya - Istanbul (narrow-body) a Istanbul - Izmir (wide-body).

Nebo 5000 uvitacich mil z kampane Alaska Airlines, s jejichz pouzitim + 6 dolaru za taxy (na osobu) jsme leteli z Las Vegas do San Francisca (tenkrat operovano Virgin Airlines).

0 Citovat

Prosím jak se dají převést Avios a status od BA k Iberia Plus co nejefektivněji a bez ztráty?

0 Citovat

Neslyšel jsem o tom, že by se dal převádět status. Aviosy se dají převést zdarma v Combine my avios.

Jinak Iberie je dle mého nejlepší na award letenky. Já za tento rok nasbíral za probydlení přes booking a naboostoval 100 tis aviosů, co už je krásná letenka v C do JA. V dnešní době asi nejlevnější způsob jak létat v C potom, co už errory prakticky nejsou.

0 Citovat

Proc se v M&M resi OW status/Avios?? Pokud mas status u jedne aerolinky v OW alianci pak mas statusove vyhody i u partneru. Aviosy lze volne prevadet bez ztraty kyticky mezi BA/IB/Aer Lingus/Qatar a od brezna i Finnair

0 Citovat

Pak uz tedy asi mate s webem "Combine my avios" dobre zkusenosti.

Osobne o jeho funkcnosti dost pochybuju. Zatim mi haze jen errory. Asi na to musim jit nejak od lesa ...

0 Citovat

O jakém webu píšeš? Aviosy přeposíláš přímo na stránkách aerolinek.

0 Citovat

Jakube, asi myslis avios.com. v kazdem programu Avios (IB plus, baec, qa privillege atd) mas ve sprave Aviosu i moznost combine my Avios. Error ti to haze nejspis proto, ze neni 100% shoda ve tvych emailech, dob, address atd. To pocheckuj prvni. Pak je dalsi podminka, ze na kazdem uctu musi byt nejake Aviosy pred preposilanim. Pokud je problem, muzes rewardy s qr koupit na ba a naopak.  Behem poslednich par tydnu jsem bookoval asi 10 long haul rewardu, jediny problem byl u fist SYD-DOH, kdy mi to neodecetlo Aviosy ale jen taxy. Ale taky nevystavilo e-tix. S podporou briskne napraveno. Pokud mas nejake dotazy, klidne napis pres WA. Jsem dlouhodobe va stavu nemocnych a nudim se jak prase. At tu dal neplevelim MM vlakno a rewardy zajimaji fakt jen minimum lidi

0 Citovat

ok, takze nejde o tento web: https://www.avios.com/gb/en/signin.

Primo na svem uctu u Iberie jsem "Combine my avios" zatim nevidel, protoze nemam aktivni ucet u British Airways zrejme. Diky za vysvetleni.

(v minulosti jsem chtel vueling avios prevest k iberia avios pres "http://www.avios.com", ale byl to problem v rozdilnem emailu, diky)

0 Citovat

Combine Avios u Oneworld je super věc, škoda že něco takového není u M&M. Já jsem sbíral míle u Qatar, ale když jsem si chtěl zabookovat award letenku u partnerské aerolinky, tak to u Qataru nejde přímo, ani to neukáže dostupnost, ale musí se odeslat žádost a nějaký agent ověří dostupnost a potom případně letenku bookne, a to nějaký čas trvá. Tak jsem si míle převedl do BA Executive, našel dostupnost a letenku jsem měl okamžitě. 

0 Citovat

Já mělo za to, že www.avios.com funguje jenom pro rezidenty v UK. Minimálně v minulosti to tak bylo. 

0 Citovat

To je mozne, jsem rezident v UK. Ale avios.com potrebujes jen na bookovani u Aer Lingus, kde dany let nenabidne ba ci qr na svych strankach. Driv jsem nakupoval lety pres Avios.com u Iberie, kde vychazely nizsi taxy, ale to uz je take minulost. Od vcerejska u Lingusu neni mozno booknout let drive nez 60 dnu do odletu. Konec, slibuji.

0 Citovat

Breathe napsal(a):

Nejsem ve sbírání mil nováček a vím, jak to funguje, nicméně poslední zkušenost mě rozesmutnila a pobavila zároveň. Za let Praha -> Vídeň s Austrian v Y jsem v Krisflyer dostal 89! mil. Jednosměrná letenka z Evropy do Singapuru v business class je standardne za 128500 mil. Ještě otočím Vídeň z Prahy 1443x a nasbírám na to míle. 😀

Bejvávalo 🤣

 


screenshot-20231109-154607-miles-more.jpg
screenshot-20231109-154544-miles-more.jpg

0 Citovat

Jakub Langer napsal(a):

A jak to máte vy? Znáte nějakou super aerolinku, kde se dá za míle dosáhnout na award ticket, dříve než míle expirují apod.?

Mile od aerolinek ve Skyteamu si prevadim vetsinou k Delte, ktere mile nikdy neexpiruji a poplatky (alespon za vnitrostatni lety v USA, jine jsem zatim za mile neporizoval) jsou hodne nizke.

0 Citovat

Ahoj. Dají se někam převést M&M kde to neexpiruje a bude případně výhodnější ?

0 Citovat

M&M od Lufthansa Gruppe patří pod StarAlliance, v níž prý míle nikdy neexpirují u Aegean Airlines.

1 Citovat

M&M mají teď pěknou promo s booking.com, za 1 EUR dávají 30 mil.  

2 Citovat

@Vojta: díky mockrát, docela to bodlo :)

1 Citovat

berda napsal(a):

Update v (ne)řešení mého problému. 

Bohužel míle zpět stále nemám .....

Mojí žádostí se prý budou zabývat, prověřovat telefonní nahrávky a snad se vyjádří. 

Pozor tedy na rušení bonusovek se starými mílemi.

 

Další update

Míle mám zpět. Trvalo to dva měsíce, stálo mě to dost času, ale nakonec se podařilo. Zprávu jsem nedostala žádnou, ale míle vidím na účtě a dle infa ze zákaznické linky mají platnost do 31.3.2024.

1 Citovat

Ahoj.

Máte aktuálně nějaký nápad kde sbírat míle Lufthansy?

V Čechách narozdíl od Německa to vidím dost bídně.

 

- Krom ubytování na Booking nevidím moc cestu kudy...

- V Německu jdou převádět body z Shell, ale bohužel na německý účet nemohu sbírat body u českých čerpaček :-D 

- Existují ještě nějaké kreditky u českých bank?, nebo nějaké mezinárodní účty typu Revolut, kde by šlo také sbírat?

- Autopujčovny se nevyplatí, jelikož vždy na cestách najdu nějakou mnohem levnější, než má třeba AVIS, kde se body sbírají celkem snadno.

 

Přecházet jinam nechci, Sky Team mi nevyhovuje skladbou aerolinek a tras kam létám. Využívám hodně po Evropě Eurowings a Lufthansu. Na západ United (pro mě bezkonkurenční nabídkou a cenou letů) a na východ Austrian, případně mi vyhovuje EVA, Swiss a Singapurci. OneWorld je bohužel malá :( .

 

Díky mockrát.

 

 

 

0 Citovat

Obecně jsem míle zatím vždy získal jen z předchozích letů a z booking.com. Nikde jinde. 

Důležité je však vědět nebo aspoň zjistit, jak se dají nashromážděné míle u Lufthansy smysluplně využít. Osobně mám bohužel špatnou zkušenost a na žádný award ticket jsem u Lufthansy nedosáhl, ani na hrnek či propisku to nestačilo. Oproti tomu její  Star Allianční partner Turkish Airlines mi dělal (dělá) radost. Za míle jsou dosažitelné award tickets v eco i biz (samozřejmě +taxy).

V sousední alianci OneWorld zase lze celkem snadno pořídit award tickets u Iberie (asi i u British Airways).

K milím v alianci SkyTeam jsem zatím nijak nepronikl.

Ty už jsi v rámci skupiny Lufthansa na award tickets vícekrát letěl? Nebo by to byla premiéra?

0 Citovat

Jakube, jak se ti daří získávat míle z Bookingu? Kde to propojím nebo najdu?

0